Μετατροπή Κεντρικής Θέρμανσης σε Αυτόνομη

αυτόνομη θέρμανση

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΠΑΛΑΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

 

 

Το σύστημα αυτόνομης θέρμανσης της MULTI – TECH SERVICE για παλιές πολυκατοικίες δεν διαφέρει στην τεχνολογία από την αυτονομία που έχουν και οι καινούργιες πολυκατοικίες.
Η διαφορά είναι στην ηλεκτρική εγκατάσταση. Η νέα πολυκατοικία έχει μια ηλεκτροβάνα έξω από κάθε διαμέρισμα που παίρνει εντολή ηλεκτρικά από τον θερμοστάτη εσωτερικού χώρου και αυτή με τη σειρά της δίνει εντολή να ανάψει ο καυστήρας και να χρεωθεί το διαμέρισμα που έδωσε την εντολή. Η παλιά αυτονομία έχει έναν ασύρματο διακόπτη με κινητήρα σε κάθε σώμα καλοριφέρ του διαμερίσματος. Κάθε σώμα παίρνει ασύρματα την εντολή από τον θερμοστάτη εσωτερικού χώρου ο οποίος είναι και αυτός ασύρματος και ταυτόχρονα δίνει σήμα και στον δέκτη που βρίσκεται έξω από το διαμέρισμα. Ο Δέκτης με τη σειρά του δίνει εντολή στο λεβητοστάσιο ν ανάψει ο καυστήρας και να χρεωθεί το διαμέρισμα που έδωσε την εντολή. Στο λεβητοστάσιο τοποθετείται πίνακας αυτονομίας με έναν ωρομετρητή για κάθε διαμέρισμα, ο οποίος χρεώνει το διαμέρισμα από τη στιγμή που το διαμέρισμα λαμβάνει ζεστό νερό και όχι από την ώρα που δίνει ο χρήστης την εντολή ν ανάψει το καλοριφέρ (όπως λειτουργεί και η καινούργια πολυκατοικία).
Όπως σε όλες τις εγκαταστάσεις αυτόνομης θέρμανσης έτσι και εδώ το ποσοστό της δαπάνης που καταμερίζεται στο κάθε διαμέρισμα είναι η αξία σε ευρώ του πετρελαίου που καταναλώθηκε σε αναλογία των ωρών του διαμερίσματος, των χιλιοστών θέρμανσης του διαμερίσματος και των χιλιοστών επιβάρυνσης του διαμερίσματος. Οι ώρες λειτουργίας είναι δεδομένες αφού αναγράφονται στον πίνακα αυτονομίας που είναι οι ωρομετρητές κάθε διαμερίσματος. Τα χιλιοστά θέρμανσης είναι δεδομένα αφού υπάρχουν στον πίνακα χιλιοστών της πολυκατοικίας.
Τα χιλιοστά επιβάρυνσης κάθε διαμερίσματος δεν υπάρχουν. Η MULTI – TECH SERVICE αφού αναλάβει την εγκατάσταση της αυτονομίας, σας κάνει εντελώς δωρεάν τη μελέτη για την έκδοση των χιλιοστών επιβάρυνσης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΛΙΚΩΝ
1 Πίνακας αυτονομίας με ανάλογους ωρομετρητές (όσα και τα διαμερίσματα)
2 Υδροστάτης ωρομετρητών στο λεβητοστάσιο
3 Ένας ασύρματος θερμοστάτης εσωτερικού χώρου σε κάθε διαμέρισμα
4 Ασύρματοι διακόπτες με κινητήρες σε κάθε σώμα καλοριφέρ
5 Δέκτες εντολών διαμερισμάτων
6 Μπάρες επικοινωνίας του πινάκα αυτονομίας με τους δέκτες

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Η διαχείριση επιβαρύνεται με την δαπάνη του πίνακα αυτονομίας, υδροστάτη ωρομετρητών, δέκτες σημάτων, μπάρες επικοινωνίας και ηλεκτρική εγκατάσταση.
Το διαμέρισμα επιβαρύνεται με τον ασύρματο θερμοστάτη εσωτερικού χώρου και με τους ασύρματους διακόπτες ανάλογα με τον αριθμό των σωμάτων καλοριφέρ που έχει το κάθε διαμέρισμα.

μπορεί να σας ενδιαφέρει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *